Абсолютно безвідповідально: Байден прокоментував передачу російської ядерної зброї до Білорусі

Абсолютно безвідповідально: Байден прокоментував передачу російської ядерної зброї до Білорусі

Президент США Джо Байден повторив, що Росія «абсолютно безвідповідально» передає ядерну зброю до Білорусі.

Про це пише Sky News,

Виступаючи під час від'їзду до Філадельфії, він сказав журналістам: “Я коментував це багато разів – це абсолютно безвідповідально”.

На запитання, чи полегшить він Україні вступ до НАТО, він відповів: «Ні. Тому що вони мають відповідати однаковим стандартам. Тож я не збираюся спрощувати це. Я думаю, що вони зробили все, що пов’язано з демонстрацією спроможності до військової координації. Але є вся проблема системи, яку потрібно забезпечити. Чи вона некорумпована? Чи відповідає вона усі стандарти, які виконує кожна інша країна в НАТО? Я думаю, що це буде. Я думаю, що це може. Але це не автоматично».

Нагадаємо, що раніше білоруський диктатор заявив, що країна почала отримувати російську тактичну ядерну зброю від РФ. З його слів, вона втричі потужніша за атомні бомби, скинуті Сполученими Штатами на Хіросіму та Нагасакі 1945 року.

За словами Лукашенка, розміщення російського ядерного озброєння в Білорусі було його проханням. Мовляв, для того, гарантувати безпеку країни, аби “жодна нога якихось сволот не ступала більше на білоруську землю”.

Лукашенко вважає, що російський диктатор Володимир Путін може вдатися до застосування ядерного озброєння, якщо буде загнаний у кут. Лише від Москви залежить, чи буде натиснута ця кнопка, пригрозив він.