До України приїхали президенти ПАР і Сенегалу (відео)

До України приїхали президенти ПАР і Сенегалу (відео)

Рамафоса і Салл прибули у межах африканської "миротворчої місії".

Президенти ПАР Сіріл Рамафоса та Сенегалу Макі Салл прибули до України 16 червня і планують зустрітися у Києві з українським лідером Володимиром Зеленським.

Про це повідомила адміністрація президента ПАР.

Рамафоса і Салл прибули потягом “Укрзалізниці” на вокзал у селищі Немішаєве на Київщині. Президентів зустрів спецпредставник України з питань Африки та Близького Сходу посол Максим Субко і посол Південної Африки в Україні Андре Гроневальд.

За попередніми даними, до складу делегації також входять прем’єр-міністр Єгипту, лідери Замбії та Коморських островів.

До України приїхав Президент ПАР Сіріл Рамафоса

00:22До України приїхав Президент ПАР Сіріл Рамафоса

Африканська “миротворча місія”

Нагадаємо, напередодні Рамафоса побував у Польщі, де провів переговори з тамтешнім президентом Анджеєм Дудою. До Києва президент ПАР прибув у межах африканської “миротворчої місії” і планує говорити з Зеленським про мирне врегулювання війни. Зауважимо, що до складу цієї місії входять лідери Південної Африки, Замбії, Коморських Островів, Конго-Браззавіля, Єгипту, Сенегалу та Уганди.

Додамо, що після зустрічі з Зеленським члени африканської “миротворчої місії” планують 17 червня зустрітися із президентом Росії Володимиром Путіним.

Метою місії є “важливість кроків до досягнення миру та заохочення сторін до погодження на дипломатичному процесі переговорів”.