Думали, вже не побачаться: історія подружжя з Донеччини, яке “поховала” війна (відео)

Йдеться про літню пару, яку розлучив мінометний обстріл окупантів біля Мар’їнки. Поранену жінку доставили до лікарні Дніпра, а чоловік отримав контузію, потрапивши до іншої медустанови. Українці до останнього не розуміли, чи остаточно втратили один одного через війну.

З’ясувалася щемлива історія літнього подружжя з Донецької області: пан Олександр разом з дружиною Іриною потрапив під мінометний обстріл росіян у рідному селі Максимільянівка (біля Мар’їнки), коли пара займалася господарством.

Під час атаки чоловік отримав важку контузію. Так сталося, що його разом з Іриною після порятунку військові відправили до різних медустанов. Проте це не зупинило відчайдушного українця: він втік на милицях від лікарів Курахівського медзакладу (Донеччина) та знайшов кохану в лікарні Дніпра. Вона перебувала у реанімації, йдеться у сюжеті ТСН. 

Під час довгоочікуваної зустрічі Олександр постійно тримає дружину за руку. В лікарні його називають “люблячим чоловіком пані Ірини”. 

“Сказали, що у Дніпро відправили, все. Я контужений, я не чую, у мене кров з вуха йде. Приїхав сюди й почав тут шукати. Та це ж моя жінка! Я стільки з нею… Все життя і в горі, і в радості”, – розповів про пошуки Олександр.

За словами Ірини, вона вже не мріяли, що зустрінеться з чоловіком знову у цьому житті.

“Він знайшов мене. Каже: “Добрий день”. Я на голос обернулася. Я не знала, чи він живий. Я вам не передам, що це було… Хоч близька душа є”, – каже зі сльозами жінка.

Зазначається, що пані Ірина потрапила до місцевої лікарні Дніпра тиждень тому у непритомному стані.

“Тонкий кишківник був повністю розбитий. Великий уламок зайшов в поперек, розбив все на своєму шляху”, – кажуть про стан пацієнтки лікарі.

За їхніми словами, вона мала смертельно-важке поранення. Медики мали лише 1-2 доби часу для того, щоб врятувати її життя.

Наразі Ірину вже прооперували тричі. Під час пробудження вона розповіла лікарям, що завдячує життям Олександру: він першим почув постріл росіян та крикнув їй ховатися. До початку ворожого обстрілу жінка збирала полуницю в себе на грядках, чоловік був поряд.

“Мене як підняло, думав, вибило око мені. Глянув, де вона, схопив її на руки, й поніс”, – розповів Олександр.

Він зазначив, що всі особисті речі, зокрема телефони, залишилися вдома. Тому до зустрічі у реанімації лікарні Дніпра Олександр та Ірина до останнього не мали впевненості, що не втратили один одного назавжди через атаку росіян.

Подумки поховали одне одного, але він пораненим її знайшов: зворушлива історія подружжя з Донеччини

Українців вразила щемлива історія прикордонника, якого повернули на свято

Нагадаємо, що нещодавно з’ясувалася історія прикордонника, якого повернули до України у день народження. Йдеться про обмін, який стався 11 червня.

Чоловік розповів про пережите та зазначив, що до останнього разом з іншими українцями не вірив у реальність подій, поки його автобус не рушив до України.

Також прикордонник розповів, що росіяни ненавидять нашу націю просто за те, що ми є українцями. Він закликав російських солдатів під час чергових жорстоких знущань з полонених замислитися, що завтра їх може спіткати така сама доля.