З’явилося відео жорсткого бою, під час якого ЗСУ втратили Leopard та кілька Bradley

Західна техніка хоч і отримала пошкодження, але зберегла життя усіх своїх екіпажів.

У мережі з’явилося відео запеклого бою українських воїнів з окупантами, під час якого ЗСУ втратили танк Leopard 2 і кілька БМП Bradley.

На кадрах видно фрагмент бою на Запорізькому напрямку. Попри втрату кількох одиниць техніки, воїни допомогли один одному вибратися та врятувалися без втрат серед особового складу.

З’явилося відео бою, під час якого ЗСУ втратили Leopard та кілька Bradley

У коментарі виданню “РІА-Мелітополь” воїн позивним “Чех” зазначив, що під час того бою ЗСУ відпрацювали “на 110%”. Росіяни понесли величезні втрати, їхні рації “тріщали, кричали, матюкалися і плакали”.

“Потім ми пішли вперед за підтримки Леопардів та Бредлі. І тут дві новини: погані в тому, що втратили пару Bradley – спочатку їхні міни спрацювали, потім і птури (протитанкові керовані ракети – ред.) підтягнулися і дістали таки г*ди. Хороші новини: відмінна техніка особовий склад зберегла, вдалося вийти з цієї х*рні практично без втрат. Техніка таке – заберемо назад із відсотками. Та й свою відремонтуємо”, – сказав “Чех”.

Втрата західної техніки

Раніше експерт BILD Юліан Рьопке приписав одній з бригад ЗСУ втрату кількох танків Leopard 2 та понад десятка БМП Bradley у ході боїв на Запорізькому напрямку. Дані військового оглядача не підтверджені, а росіяни активно тиражують довкола цих чуток власні фейки, перебільшуючи втрати ЗСУ у техніці.

Згодом головний сержант 47-ї окремої механізованої бригади Валерій Маркус (“Маґура”) записав окреме звернення до громадян з приводу подій на фронті на тлі чуток про втрату західної техніки.

Він закликав користувачів зберігати режим “тиші”. “Краще просто помовчіть, щоб потім не довелося вибачатись”, – звернувся Маркус. Своє відео боєць підписав коротко: “Не розкручуйте російську ІПСО”. Будь-яких інших подробиць він не став озвучувати.