Медведєв розмріявся про Київ у День Росії: політик “підфотошопив” Майдан

Медведєв розмріявся про Київ у День Росії: політик "підфотошопив" Майдан

На тлі невдач окупантів на фронті, одіозний політик надалі сподівається на захоплення української столиці.

У День Росії заступник голови Радбезу Дмитро Медведєв вкотре розмріявся про захоплення Києва, хоча відповідна операція провалилася ще 27 лютого 2022 року.

Про це свідчить допис скандального російського політика в Мережі 12 червня.

Так, Медведєв опублікував фото київського Майдану незалежності з написом на ньому “З Днем Росії!” Політик ще й продемонстрував свою майстерність володіння Photoshop, втуливши на фото російський триколор замість українського стягу.

“Майдан незалежності. Скоро – площа Росії”, – йдеться в підписі до фото.

Фантазуючи про захоплення української столиці, Медведєв, схоже забув, що відповідна операція російських військ зазнала фіаско ще 27 лютого 2022 року. Адже, влаштувавши повномасштабне вторгнення до України 24 лютого, росіяни планували “взяти Київ за три дні”, однак врешті були вибиті Силами оборони.

Допис Дмитра Медведєва про Майдан незалежності в Києві / Фото: Telegram-канал Медведєва / ©

Від “Київ за три дні” до захисту РФ від обстрілів

Зауважимо, що за рік після провалу загарбників – у лютому 2023 року путінський політолог, ексдепутат Держдуми та довірена особа президентат Сергій Марков заявив про провал “спецоперації” і сказав, що тепер доведеться “брати Київ 25 років”.

А речник президента РФ Дмитро Пєсков в травні 2023 року заявив про нову мету “спецоперації”: тепер Москва нібито намагатиметься не допустити так званих “обстрілів” російської території. Таку заяву Пєсков зробив на тлі частих випадків “бавовни” в Бєлгородській області. Тобто про “Київ за три дні” вже не йдеться.

А тепер Росія шукає можливості вийти з війни, пропонуючи Україні так звані мирні переговори, заявив президент Володимир Зеленський. Глава держави наголосив, що надалі не збирається вести переговори з президентом РФ Володимиром Путіним.