На початку війни українські льотчики заганяли російські Су-35 під ППО – Ігнат

Таким чином російські “пташки” опинялися у пастці.

На початку повномасштабного російського вторгнення українські льотчики заганяли російські винищувачі Су-35 під українську ППО.

Про це в ефірі Radio NV повідомив спікер Повітряних сил Юрій Ігнат. За його словами, зараз Україна не має винищувачів, які могли б діяти на рівні з російськими Су-35. Ба більше, українські льотчики на радянських літаках більше не можуть вступати у бій з ними.

“Це вони робили з початку війни, коли працювали наші наземні частини. І коли росіяни залітали, наші винищувачі їх просто заганяли під наше ППО. Вороги були змушені реагувати на наших льотчиків. Тобто маневрували вони і попадалися в пастки, розставлені нашими ППОшниками. Так їх тоді знищували. Щось і літаки знищували, безумовно, в ближніх повітряних боях. Але ближніх повітряних боїв було доволі таки мало”, – розповів Ігнат.

У протистоянні винищувачів усе залежить від того, хто швидше побачить радаром, захопить ціль та випустить ракету по літаку противника, додав він.

F-16 для України: Нідерланди готові доправити винищувачі

Авіація для України

Україна вже сформувала перший список пілотів для навчання F-16. Втім, поки партнери вагаються із передачею українцям бойових літаків.

Нещодавно стало відомо, що Польща та Нідерланди готові розпочати навчання українських пілотів на F-16.

Відомо, що під час очікуваного контрнаступу проти російських військ цього літа Україна відмовиться від використання винищувачів F-16, але задіє всі наземні озброєння, заявляв міністр оборони України Олексій Резніков.