Окупанти не дають українцям евакуюватися, а намість жорстоко змушують працювати на себе – Маляр

Окупанти не дають українцям евакуюватися, а намість жорстоко змушують працювати на себе - Маляр

Російські окупанти жорстоко поводяться з українцями на захоплених територіях, примушуючи їх працювати на окупаційну владу чи навіть воювати проти своїх громадян.

Вже нікого не дивує відсутність меж у ворога і відсутність будь-яких принципів і правил дотримання прав людини на тих територіях, які вони окупували.

Про це заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр сказала в ефірі телемарафону «Єдині новини», – пише Укрінформ.

“Вони дуже жорстоко ставляться до людей, які вимушено там опинились. І якщо говорити про території, скажімо, які були затоплені, то вони не давали людям можливості евакуюватися, не здійснювали ніякі рятувальні операції, а навпаки різними способами намагаються використати наших людей для реалізації своїх злочинних планів”, – пояснила Маляр.

Вона зауважила, що на окупованих територіях зафіксовані факти і примусової мобілізації, і факти, коли людей примусово затримують, відкривають фейкові кримінальні провадження і в такий спосіб примушують людей працювати на загарбників.

Додамо, що цинізм російських окупантів немає меж. Зауважимо, що раніше РФ обстріляла евакуацію з лівобережжя Херсонщини: 3 загиблих, 10 поранених

Нагадаємо, 10 червня російська армія обстріляла Корабельний район Херсона. У результаті волонтери отримали поранення. Травмовані двоє волонтерів, яким 52 та 25 років.

Також 8 червня під час евакуації Херсона окупанти здійснили обстріл. Кількість постраждалих під час евакуації цивільних зросла до 18, одна людина загинула.