Подоляк пророкує паніку у кремлівських пропагандистів: названа причина

Подоляк пророкує паніку у кремлівських пропагандистів: названа причина

Коли завдяки контрнаступу ЗСУ розпочнуться серйозні перемоги, кремлівських пропагандистів охопить паніка.

Про це заявив радник глави Офісу Президента України Михайло Подоляк в ефірі одного з українських телеканалів – пише Укрінформ.

“Ось як тільки перелом буде відчутний з точки зору територіальних змін, тоді ми побачимо інший тип реакції — це буде паніка. Вони вимагатимуть негайно закликати до порядку Україну і зупинити війну, яку Україна і “розв’язала” і так далі”, — зауважив він.

Коментуючи ситуацію з контрнаступом ЗСУ, Подоляк зазначив, що Збройні сили України “тестують фронт і визначають найтонші ділянки, по яких можна завдати удару з найменшими втратами”.

“Україна дійсно повністю володіє ініціативою. Можна називати це наступальними операціями. На первинному етапі проводяться такі заходи — формувальні операції за різними напрямками. Це збільшення інтенсивності вогню по тиловому забезпеченню. Для того, щоб зменшити загальні оборонні можливості російського угруповання. І зрозуміло, що інтенсивність буде наростати. Контрнаступ буде формуватися і кількість ударних дій буде поступово наростати. Ще тільки все починається”, — пояснив він.

Водночас Подоляк підкреслив, що в Росії є свої основні три завдання. “Перше — це компенсувати внутрішнє панічне очікування. Друге — вони хочуть продовжувати лякати еліти країн-партнерів України. І третє завдання, безумовно, це відвертати увагу, але не від того, що у них там усередині відбувається, а ось від цих терористичних ударів крилатими ракетами по містах України”, — резюмував він.

Український контрнаступ: подробиці

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЗСУ за добу на Таврійському напрямку знищили чотири роти російських окупантів, а також знищили або пошкодили 53 одиниці їхньої техніки.

Також речник Генштабу ЗСУ Андрій Ковальов повідомив, що 16 червня українські захисники досягнули часткового успіху, зокрема витіснили окупантів із певних позицій на Донеччині.

За даними Генштабу ЗСУ на ранок 16 червня, втрати окупантів становлять 218 500 осіб. Так, за добу було ліквідовано чи поранено ще 590 російських військових та 84 одиниці ворожої техніки.

Зауважимо, що міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що Україна дійсно має втрати техніки на полі бою під час контрнаступальних дій, але українські військові мають достатньо техніки для продовження свого наступу.