Президент Бразилії не вірить у військове рішення “конфлікту” в Україні

Президент Бразилії не вірить у військове рішення "конфлікту" в Україні

Війну в Україні він називає "конфліктом".

Президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва заявив, що не бачить “військового рішення” в Україні.

Про це він заявив час зустрічі з президенткою Європейської Комісії Урсулою фон дер Ляєн, повідомляє DW.

Війну в Україні бразильський лідер називає “конфліктом”.  Мовляв, для його вирішення необхідна дипломатія.

“Не існує військового вирішення для цього конфлікту.  Нам потрібно більше дипломатії та менше збройного втручання в Україні”, – висловився Сілва. 

Він зауважив, що Бразилія голосувала на користь резолюції ООН із засудженням вторгнення Росії до України. З його слів, “повинен бути шлях до миру, оскільки зростання ескалація та використання сили несе величезні ризики”.

Заяви Сілви про війну в Україні

Всередині квітня президент Бразилії заявив, що США варто припинити “заохочувати” війну в Україні та почати говорити про “мир”. Мовляв, так світові вдасться “переконати” російського та українського президентів, адже “мир в інтересах всього світу”. Втім, після критики таких ініціатив він виступив із засудженням війни.

Попри це бразильський лідер не відійшов від думки про те, мовляв, “не все так однозначно” у війні. За його словами, винних у російській агресії буцімто “марно шукати”.

Вже у травні Лула да Сілва заявив, що Бразилії хоче стати посередником на переговорах України та Росії. Мовляв, країна хоче допомогти знайти “золоту середину” на переговорах щодо закінчення розв'язаної Кремлем війни. Мовляв, необхідно рухатися вперед у діалозі.