Резніков розповів, де знаходиться Україна на шляху розвитку багаторівневої системи ППО

Резніков розповів, де знаходиться Україна на шляху розвитку багаторівневої системи ППО

Україна завдяки підтримці партнерів з НАТО вже змогла побудувати надійну систему протиповітряного захисту, і вважає її подальший розвиток пріоритетом № 1.

Тау міністр оборони України Олексій Резніков відповів на запитання журналістів про те, на якій відстані все ще знаходиться Україна від поставленої мети з розвитку багаторівневої системи ППО.

Про це пише Укрінформ. 

«Ми не далеко від цієї мети. Ми вже її побудували (систему протиповітряної оборони – ред.), і тепер розвиваємо. Ми маємо найбільш розвинуті у світі системи Patriot, NASAMS IRIS-T та SAMP/T. Наступний рівень – це інші системи – «Кроталі», «Гепарди», а також радянські, які ми все ще маємо, і аж до ручних ПЗРК, тобто, системи різної дальності дії. Сам факт створення літакової коаліції, яка починається з тренування, але ми вже точно знаємо, що матимемо літаки, як частину протиповітряної оборони, говорить про те, що ця система продовжує розвиток», – пояснив Олексій Резніков.

Він додав, що нині під час зустрічей у Брюсселі прозвучали чергові зобов’язання з боку країн-партнерів про продовження забезпечення України необхідними ракетами та системами запуску.

«Вже у цьому місяці, або протягом наступних місяців, ми зможемо отримати перші системи Hawk, яких в нас ще не було, й відповідне обладнання та ракети до них. Тож, ППО у нас розвивається. Сьогодні я знову повторив партнерам, що протиповітряна оборона э першим пріоритетом. Наше завдання – щоб наші діти зростали та навчалися під мирним небом. Тому нам потрібно розвивати систему ППО. По суті, сьогодні якщо не кожен, то кожен другий з міністрів оборони про це говорили, – про продовження забезпечення України ракетами й системами протиповітряного захисту», – резюмував міністр оборони України.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося, що коаліція країн надасть Україні сотні ракет для ППО. Це буде зроблено для допомоги українським військам у контрнаступі.

Додамо, що від початку червня українські сили ППО збили 74% російських крилатих ракет і 60% ударних безпілотників. Про це повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов. 

Зауважимо, що Росія під час атак по Україні використовує так звані фальш-цілі або хибні цілі. Під цими поняттями маються на увазі ракети без бойових частин, безпілотники (БПЛА) та робота пристроїв радіоелектронної боротьби (РЕБ).