Стала відомою тактика ворога при відбитті українського наступу

Росіяни застосовують свою стандартну оборонну доктрину, кажуть аналітики.

У Запорізькій області російська армія веде оборону від українських атак відповідно до “розумної тактичної оборонної доктрини”. Такого висновку дійшли аналітики американського Інституту вивчення війни.

У своїх діях окупанти спираються на три основні компоненти: раннє виявлення і знищення українських штурмових формувань, масоване застосування протитанкових засобів, щільне мінування територій перед оборонними позиціями.

ISW зазначає, що такі дії окупантів відповідають прийнятій в російській армії оборонній доктрині. Вона передбачає, що завданням першого ешелону оборони є відбиття або уповільнення атакуючих сил, тоді як другий ешелон повинен контратакувати в разі будь-якого прориву з боку наступаючого противника. 

З’явилося відео бою, під час якого ЗСУ втратили Leopard та кілька Bradley

“Ця тактична модель вказує на те, що російські сили, ймовірно, ведуть доктринально обґрунтовані оборонні операції на півдні України”, – заявили в ISW, зазначивши, що зараз оборону ведуть найбільш боєздатні з наявних у росіян підрозділів.

Український наступ на півдні – останні новини

За даними ISW, українська армія трохи просунулася вглиб зайнятих росіянами позицій в районі міста Оріхів Запорізької області. При цьому російська пропаганда продовжує стверджувати, що всі атаки українських сил відбиті з великими втратами.

Також аналітики відзначають, що українська армія змушена діяти у вкрай несприятливій військово-стратегічній обстановці. Українцям доводиться йти в лоб на добре підготовлені російські позиції, причому не маючи переваги в повітрі.