США хочуть домогтися завершення війни в Україні до кінця року – La Repubblica

Сполучені Штати мають намір добитися завершення війни в Україні вже цього року.

 

Наразі країни “Великої сімки” ведуть переговори про гарантії безпеки для України після завершення війни з російськими агресорами.

 

Про це повідомляє видання La Repubblica.

 

У повідомленні вказується, що Вашингтон наполягає на тому, що війну в Україні потрібно завершити до кінця року, дехто говорить навіть про осінь, оскільки затягування війни може зашкодити Джо Байдену перебратись на другий термін 2024 року.

 

На тлі помітного розколу у питанні війни серед країн Європи, США активізували свої дипломатичні канали, щоб уникнути подальшої в’єтнамізації конфлікту.

 

Видання повідомляє, що цього можна досягнути шляхом відлиги відносин з Китаєм, який робить зусилля на переговорному фронті.

 

Своєю чергою США та Євросоюз тиснуть на Київ, щоб українська влада помʼякшила умови для початку мирних переговорів з Росією.

 

Нагадаємо, раніше очільник зовнішньополітичної служби ЄС Жозеп Боррель вважає, що Росія погодиться на мирні переговори лише після того, як виграє війну проти України.

 

Крім того, ми раніше інформували, що посол Росії у Великій Британії Андрій Келін повторив чергову маячню про “умови миру” з Україною. Він заявив, що “наша держава не повинна загрожувати РФ”, а окупантів “не дискримінували”.