Хто замінить Путіна: Піонтковський назвав кандидатів від Китаю

Хто замінить Путіна: Піонтковський назвав кандидатів від Китаю

За його словами, поки що йдеться про власника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина і депутата Держдуми Костянтина Затуліна.

У Китаї обирають, хто може замінити Путіна у Кремлі і вже зупинилися на двох кандидатах.

Про це заявив російський публіцист і політолог Андрій Піонтковський, який живе у США, передає “УНІАН”.

За його словами, йдеться про власника ПВК “Вагнер” Євгена Пригожина і депутата Держдуми Костянтина Затуліна, який недавно публічно визнав, що цілі так званої “СВО” з самого початку були нереалістичними і їх неможливо виконати.

“Пригожин і Затулін ніколи не мали жодного відношення до ядерної стратегії РФ. І раптом обидва почали повторювати грамотні речі. Особливо Пригожин. В кожній своїй промові він залишає дуже грамотний пасаж про неможливість його використання і неприпустимість навіть ядерного шантажу. І те саме каже Затулін”, – каже опозиціонер.

Піонтковський вважає, що ці тези були ухвалені після повернення прем'єра РФ Мішустіна з Китаю.

“Мені здається, що ці тези абсолютно не органічні, абсолютно нехарактерні для них, вони вставлені ось цими кураторами цієї групи і вставлені вони після повернення Мішустіна з Китаю. Багато аналітиків звернули увагу, з яким пієтетом, не у відповідності до протоколу, Сі Цзіньпін, спілкується з Мішустіним. У Китаї Мішустіна зустрічали урочисто, з караулом. Вони бесідували довгий час. Всі помітили, що Китай критичні зауваження Путінові висловлює щодо ядерної зброї. Не тому, що вони такі миролюбні і хочуть допомогти Україні. А тому, що для Китаю це гостре питання. Приблизно 5 держав навколо нього: Тайвань, Південна Корея, Індонезія – перебувають на порозі до здобуття ядерної зброї. Там дивляться на Україну і хочуть отримати ядерну зброю. Китай це не влаштовує”, – зауважив експерт.

На його думку, Пригожин і Затулін озвучують зараз вимоги Китаю.

“Я думаю, що ось це партія, як її назвав “партія керованої капітуляції”, вона вже налагодила контакти зі старшими китайськими товаришами”, – підсумував Піонтковський.

Раніше Андрій Піонтковський заявив, що Захід припинив піддаватися на ядерний шантаж РФ.

За інформацією The Washington Post, російська еліта побоюється, що через контрнаступ ЗСУ для Путіна зростають політичні ризики.