Щоб допомогти контрнаступу ЗСУ: Макрон обіцяє активізувати постачання зброї Україні

Щоб допомогти контрнаступу ЗСУ: Макрон обіцяє активізувати постачання зброї Україні

Президент Франції вважає, що війна в Україні вже обернулася для РФ стратегічним і геополітичним провалом.

Франція активізує постачання військової підтримки Україні, щоб допомогти контрнаступу ЗСУ, заявив президент Еммануель Макрон.

Про це Макрон сказав на пресконференції з канцлером Німеччини Олафом Шольцом і президентом Польщі Анджеєм Дудою, повідомляє Reuters.

“Ми зробили все, щоб допомогти (контрнаступу – ред.). Ми активізували постачання боєприпасів, зброї та бронетехніки… Ми продовжимо в найближчі дні і тижні“, – заявив французький лідер.

Він також зазначив, що війна в Україні – стратегічний і геополітичний провал Росії. Макрон вважає очевидним той факт, що росіянам Україну не завоювати.

“Україна захищається зі зразковою мужністю… Тому наша непохитна підтримка України має продовжуватися: чи то політична, військова, економічна, гуманітарна підтримка, чи допомога у відновленні”, – пояснив президент Франції.

Він запевнив, західні союзники подбають про те, щоб РФ програла у війні і більше не змогла повторити схожу агресію. Макрон переконаний, що перемога України сприятиме миру та безпеці на всьому європейському континенті.

Допомога Україні щодо НАТО і у війні

Нагадаємо, Макрон, Дуда і Шольц зустрічалися в Парижі 12 червня, щоб обговорити прагнення України до членства в НАТО і гарантії безпеки від союзників.

Зауважимо, раніше члени Альянсу наголошували, що Україна не зможе приєднатися до НАТО, допоки триває війна. Однак низка держав-членів наполягає на розробці гарантій безпеки для України до її вступу до Альянсу.

Додамо, за даними джерел у Пентагоні, США 13 червня планують оголосити новий пакет військової допомоги для України зі зброєю на 325 млн дол.

Зустріч Макрона, Шольца і Дуди: що очікувати Україні

02:50Зустріч Макрона, Шольца і Дуди: що очікувати Україні