Внаслідок удару по Харкову є поранені, виникла сильна пожежа на підприємстві (фото)

Також окупанти вдарили по селах Харківщини, травмовано літню жінку.

Внаслідок сьогоднішнього ворожого обстрілу Харкова виникла сильна пожежа на виробничому підприємстві.

Про це повідомив мер міста Ігор Терехов у Telegram. “Внаслідок “прильоту” сильна пожежа на виробничому підприємстві Індустріального району. Інформація щодо постраждалих уточнюється”, – написав він.

При цьому голова Харківської обласної ОВА Олег Синєгубов повідомив, що, за попередніми даними, четверо цивільних зазнали поранень внаслідок влучання окупантів в Індустріальному районі Харкова.

Відео дня

Він зазначив, що ворог вдарив ракетою по території цивільного підприємства.

Поліція Харківської області повідомляє, що російські окупанти вдарили також по селах у Харківській області, внаслідок чого є постраждалі.

Зазначається, що сьогодні, 4 травня, близько 15:15 до поліції надійшло повідомлення про обстріл Харківського району. “Попередньо КАБи влучили у приватний житловий будинок у селі Черкаські Тишки. Травмована 74-річна місцева мешканка”, – повідомляє поліція.  

Також сказано, що з артилерії окупанти обстріляли село Одноробівка. “Руйнувань зазнали два двоповерхові багатоквартирні будинки, один приватний будинок. Ніхто з громадян не постраждав”, – зазначають в поліції.

Слідчо-оперативні групи, криміналісти та вибухотехніки працюють на місці обстрілів. За фактом порушення законів та звичаїв війни слідчими відкрито кримінальне провадження за ст. 438 Кримінального кодексу.

© фото ДСНС, Олег Синєгубов © фото ДСНС, Олег Синєгубов © фото ДСНС, Олег Синєгубов © фото ДСНС, Олег Синєгубов © фото ДСНС, Олег Синєгубов © фото ДСНС, Олег Синєгубов © фото ДСНС, Олег Синєгубов © фото ДСНС, Олег Синєгубов © фото ДСНС, Олег Синєгубов © фото ДСНС, Олег Синєгубов © фото ДСНС, Олег Синєгубов © фото ДСНС, Олег Синєгубов © фото ДСНС, Олег Синєгубов © фото ДСНС, Олег Синєгубов

Пізніше Синєгубов повідомив, що кількість постраждалих від удару сьогодні по Харкову зросла. “На цю хвилину вже пʼять постраждалих, медики госпіталізували ще одну жінку”, – повідомив Синєгубов.

Також голова Харківської ОВА повідомив про загиблого 49-річного чоловіка внаслідок обстрілу області. “Близько 15:30 окупанти вдарили по селу Слобожанське Харківського району. Внаслідок обстрілу горів будинок та господарчі споруди. Загинув 49-річний цивільний чоловік, який знаходився на вулиці поруч з будинком”, – зазначає Синєгубов.

Він зазначив, що рятувальники продовжують ліквідовувати масштабну пожежу на цивільному виробництві.

Війна в Україні: новини

У ніч на 4 травня окупанти запустили по українській території 13 ударних безпілотників типу Shahed-131/136 та чотири зенітні керовані ракети С-300.

Командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук повідомив, що усі пуски супротивник здійснював з Бєлгородської області. Всі дрони-камікадзе були ліквідовані. Він повідомив, що в результаті бойової роботи зенітними ракетними підрозділами Повітряних сил та мобільними вогневими групами Сил оборони України знищено 13 ударних БПЛА у Харківській та Дніпропетровській областях.