В Європарламенті закликали позбавити Грузію статусу кандидата на членство до ЄС

В Європарламенті закликали позбавити Грузію статусу кандидата на членство до ЄС

Одна з євродепутаток закликала ЄС позбавити Грузію статусу кандидата на вступ, зупинити фінансування проєктів, запровадити санкції та заборонити в'їзд депутатам, які голосували за суперечливий закон про "іноагентів".

Реклама

Після застосування силовиками в Тбілісі насильства на мітингу проти закону про “іноагентів” в Європарламенті закликали ЄС позбавити Грузію статусу кандидата на вступ.

До такого закликала євродепутатка Віола фон Крамон.

Членкиня Європарламенту заявила, що насильство проти протестувальників у Грузії, які мирно демонстрували проти закону про “іноагентів”, має зіткнутися з конкретними наслідками.

Вона закликала відкликати для Грузії статус кандидата на вступ до ЄС, який країна отримала торік у грудні. Багато хто вважає, що Грузія отримала статус авансом, оскільки ЄС пішов на цей крок, щоб не допустити розвороту Тбілісі в бік Росії.

Також євродепутатка пропонує зупинити європейське фінансування проєктів Грузії, запровадити санкції проти проросійського олігарха та фактичного керівника партії влади Бідзіни Іванішвілі і заборонити в’їзд для депутатів, які голосували за суперечливий закон.

Нагадаємо, в ніч проти середи грузинські спецпризначенці намагалися жорстко розігнати учасників мирного протесту проти закону про “іноагентів”.

На акції протесту силовики побили очільника найбільшої опозиційної партії країни “Єдиний національний рух” Левана Хабеішвілі та лідера політичного об’єднання “Громадяни” Алеко Елісашвілі.