У більшості українських біженців доходи вище, ніж до початку війни

У більшості українських біженців доходи вище, ніж до початку війни

Понад 60% українських біженців від війни за кордоном тепер мають вищі доходи, ніж до 24 лютого 2022 року. У листопаді 2022 року цей показник складав 43%.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані опитування Info Sapiens.

З травня 2023 року до січня 2024 року частка залучених до ринку праці зросла з 39% до 45%. Також зменшується частка тих, хто не шукає роботи.

Більша частка біженців повідомляє, що їм більше подобається за кордоном, аніж в Україні.

Рівень підтримки місцевих жителів залишається високим, хоч і знизився порівняно з попередніми хвилями опитування. Найпозитивніше ставлення до себе відмічають біженці у США, Канаді та Франції.

Порівняно з травнем 2023, зросла частка українців з друзями серед місцевих з 55% до 63%. Водночас майже третина біженців досі не має хороших знайомих з місцевих жителів.

Дослідницька агенція Info Sapiens провела опитування українських мігрантів, що перебувають за межами України, у грудні 2023 – січні 2024 року. Опитування не проводилося серед українців, які перебували на території Росії чи Білорусі. Для дослідження була сформована квотна вибірка, на основі даних Європейської служби статистики, а також офіційних даних щодо кількості українців, які виїхали до Великої Британії, Канади та Сполучених Штатів Америки. Метод опитування – SMS-розсилка із посиланням на онлайн-анкету. Загальна кількість опитаних – 1000 осіб.