28 боїв з окупантами: Генштаб вказав на “найгарячіші” ділянки фронту

Росіяни, зокрема, провалили наступи під Бахмутом – у напрямку Оріхово-Василівки, Іванівського та Білої Гори.

Російські окупанти дотепер мають намір повністю окупувати Донецьку і Луганську області. Відповідно, найчастіше наступали на цій ділянці фронту – за добу тут відбулось 28 бойових зіткнень, йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

Вказується, що росіяни провалили наступи на Лиманському напрямку – в районах Веселого та Роздолівки, а також на Бахмутському – у напрямку Оріхово-Василівки, Іванівського та Білої Гори. 

На Авдіївському напрямку противник наступальних дій не проводив, а на Мар’їнському наші захисники відбили усі ворожі атаки в районі Мар’їнки

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. 

Контрнаступ ЗСУ – головне станом на ранок 14 червня

Інститут вивчення війни повідомляє про просування ЗСУ на трьох напрямках. Україна, на думку експертів, має обмежені територіальні успіхи. Всього з початку контрнаступу звільнено понад 100 кв. км території.

За словами українських військових, Росія зазнає дуже великих втрат. Хоча і в України є втрати – відомо про ураження російською артилерією перших Leopard і Bradley в бою під Запоріжжям.

Як росіян знищують на позиціях на Бахмутському напрямку

Війна новини – актуальне

Росія продовжила завдавати ударів по цивільних. Зокрема, вночі країна-агресорка випустила крилаті ракети “Калібр” у напрямку Одеси. Відомо про загиблих та поранених, а також руйнування міської інфраструктури.

Крім того, напередодні РФ завдала удару по Кривому Рогу. Унаслідок підступної атаки ворога тоді загинули 11 людей, ще понад 20 отримали поранення.