Росія зібрала в районі Часового Яру 30 тисяч бійців: майор запасу оцінив ситуацію

Окупанти використовують тактику невеликих груп для атак на українські позиції, каже Гетьман.

Російські окупаційні війська намагаються скористатися моментом, щоб просунутися вперед, поки Україні не прийде допомога від США. Зокрема, ворог хоче “дотиснути” Часів Яр Донецької області, який Путін наказав захопити до 9 травня.

Таку думку в інтерв’ю “Фокусу” висловив майор запасу та учасник російсько-української війни Олексій Гетьман. За його словами, на фронті співвідношення за кількістю снарядів зберігається на рівні 1 до 10 на користь окупаційних військ РФ. До того ж, поки Україна чекає на нові системи ППО, Росія скидає приблизно по 30 ФАБ на позиції наших захисників щодня.

“А ще окупанти накопичили близько 30 тисяч бійців у районі Часового Яру. Вони використовують тактику невеликих груп для атак на українські позиції, тобто не припиняють постійний тиск живою силою”, – додав Гетьман.

Відео дня

Водночас питання, чи втримають Сили оборони Часів Яр, залежить не тільки від темпів надходження західної допомоги. За словами майора запасу, роль відіграє і те, чи зможе українське командування забезпечити потрібну кількість бійців на цих ділянках фронту.

Війна в Україні: ситуація на фронті

На двох напрямках – Оріхівському та Херсонському – російська армія за останню добу втратила 179 солдатів. Незважаючи на втрати, ворог продовжує штурмувати позиції ЗСУ, розповіли в Силах оборони півдня України.

Водночас під Часовим Яром постійно тривають бої. За словами офіцера артилерії 4-ї бригади Національної гвардії України “Рубіж” Володимира Назаренка, ворог не припиняє свої регулярні обстріли, застосовує бронетехніку.